Na web stranici Razvitak-Zg.com koristimo „kolačiće“ (cookies) kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodili sustav prikaza informacija. U skladu s novim Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka (GDPR) EU-a, molimo Vas da nam date privolu za korištenje istih (kolačića, eng.cookies). Želite li saznati više?
Košarica
Vaša košarica je prazna. Pronađite željeni proizvod u tražilici i naručite ga putem našeg web-shopa!

Pravila privatnosti

Općenito o pravilima privatnosti

Ova Izjava sadrži naša pravila privatnosti te molimo da ju pažljivo pročitate kako biste se upoznali s načinom na koji obrađujemo vaše podatke. Pravila privatnosti opisuju vrste osobnih podataka koje prikupljamo o našim kupcima i pojašnjava kako koristimo, dijelimo i prenosimo prikupljene podatke, kao i mogućnosti dostupne našim kupcima vezane za obradu njihovih podataka. Također, opisujemo mjere koje poduzimamo radi zaštite sigurnosti podataka te kako nas možete kontaktirati vezano uz naša pravila privatnosti.

Molimo pažljivo pročitajte ova pravila privatnosti. Pozivamo vas da ih povremeno provjerite tako da budete svjesni bilo kakvih izmjena uvjeta prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka.



Zaštita podataka

Pravila zaštite podataka (Privacy policy) društva Razvitak-Zg d.o.o., 10370 Dugo Selo, Tina Ujevića 28, OIB: 13429544571

1) Uvod

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka nam je od iznimne važnosti pa s Vama želimo podijeliti pravila koja smo implementirali u svoje poslovanje.
Vaše osobne podatke nećemo prodati niti na bilo koji drugi način ustupiti trećoj neovlaštenoj osobi ni u koju svrhu pa tako niti u svrhu ostvarenja promotivnih aktivnosti treće strane.
Posebnu pažnju smo posvetili tome da se pravila o zaštiti osobnih podataka inkorporiraju u sve naše poslovne procedure te da u svom poslovanju primjenjujemo najviše standarde informatičke sigurnosti.

2) U kojim situacijama možemo prikupiti Vaše osobne podatke

• prilikom kupnje putem web shopa bez registracije
• prilikom narudžbi upućenih putem e-maila ili telefonski
• prilikom posjeta našoj web stranici, možemo prikupljati podatke o prometu, lokaciji te druge komunikacijske podataka
Pristup sadržajima na našim stranicama koji podrazumijevaju prikupljanje osobnih podataka nije dozvoljen osobama mlađim od 16 godina te ne prikupljamo niti obrađujemo osobne podatke osoba mlađih od 16 godina. Ukoliko steknemo saznanja da su nam dostavljeni osobni podaci takvih osoba, iste ćemo bez odgode obrisati.
Iznimno, roditelj može dati privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka djeteta mlađeg od 16 godina. U tom slučaju na e-mail roditelja poslat će se verifikacijska poruka sa zahtjevom da roditelj dostavi na uvid preslik svoje osobne iskazice. Podaci s osobne iskaznice koji nisu potrebni (fotografija, OIB, broj osobne iskaznice) će se učiniti nevidljivima, a podaci od djeteta i roditelja čuvat će se sukladno pravilima navedenim u ovim Pravilima.

3) Koje podatke prikupljamo

• ako samo pregledavate naše web stranice, tada prikupljamo podatke koji su navedeni pod naslovom “Privatnost i kolačići”.
• ako izvršite narudžbu putem našeg web shopa bez registracije, putem e-maila ili telefonski, tada prikupljamo sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresa, grad, e-mail, telefon i čuvamo ih u periodu od tri mjeseca od dana kupnje, i to isključivo kako bismo bili u mogućnosti izvršiti svoje ugovorne obveze (npr. dostava proizvoda, postupak reklamacije itd.) te Vas kontaktirali u sklopu pružanja usluge korisničke podrške

4) S kim dijelimo podatke

4.1.Dostavna služba

Za dostavu kupljene robe koristimo usluge trećih partnera; GLS dostavna služba. Ukoliko želite da Vam kupljenu robu dostavimo, prilikom procesa kupnje, tražit ćemo vašu suglasnost da Vaše ime, prezime , adresu i kontakt broj telefona dostavimo dostavljačkoj službi, a mi ćemo poduzeti sve mjere da se oni s Vašim osobnim podacima odnose s dužnom pažnjom i na zakonit način.

.2. Google Analytics

Google Analytics je alat za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, koji prikuplja podatke o tome koliko često korisnici posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze itd. i to pomoću kolačića i IP adresa i to u sljedeće svrhe:
• za poboljšanje korisničkog iskustva,
• za praćenje uspješnosti marketinških kampanja,
• za analizu obrazaca ponašanja.
Ukolilko želite isključiti Google Analytics, možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti. Dodatak možete preuzeti ovdje.

Više informacija o tome kako Google koristi tako skupljene podatke možete pronaći ovdje.

5) Organizacijske i sigurnosne mjere koje smo poduzeli u svrhu zaštite osobnih podataka

• kriptirana veza (https)
• firewall
• ograničen fizički pristup samo ovlaštenim osobama
• praćenje pristupnih logova

6) Svrhe u koje koristimo osobne podatke

• za ispunjavanje ugovornih obveza
• za prikazivanje sadržaja Vaših web stranica na najučinkovitiji način na Vašem uređaju
• za odgovaranje na Vaše upite

7) Vrijeme čuvanja podataka

Vaše podatke nećemo čuvati dulje nego li je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.
Nakon isteka roka čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.
• podaci sadržani u računu te podaci o financijskim transakcijama - 11 godina (zakon)
• neregistrirani kupci – 3 mjeseca

8) Koja prava imate vezano uz prikupljanje i obradu osobnih podataka

• na informacije o obradi vaših osobnih podataka;
• ishoditi pristup osobnim podacima o sebi;
• tražiti ispravljanje netočnih, nepreciznih ili nepotpunih osobnih podataka;
• zatražiti da se osobni podaci obrišu kad više nisu potrebni ili ako je obrada nezakonita;
• prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka u svrhe marketinga ili na temeljima povezanima s vašom posebnom situacijom;
• zatražiti ograničenje obrade svojih osobnih podataka u posebnim slučajevima;
• zaprimiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu te ih poslati drugom voditelju obrade („prenosivost podataka”);
• zatražiti da odluke koje se temelje na automatiziranoj obradi koje se odnose na vas ili znatno utječu na vas te koje se temelje na vašim osobnim podacima donose fizičke osobe, ne samo računala. U ovom slučaju također imate pravo izražavanja vlastitog stajališta te osporavanja odluke.

Za ostvarivanje svojih prava možete koristiti obrazac.

9) Kako nas možete kontaktirati

Možete nam poslati poruku e-poštom na info@razvitak-zg.com
Možete nas nazvati radnim danom od 08-16 h na broj telefona 01/2759 144
Možete nam pisati na adresu: Razvitak-Zg d.o.o., Tina Ujevića 28, 10370 Dugo Selo

10) Nadzorno tijelo

Nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP), a podatke o tome na koji način pred nadzornim tijelom možete zaštiti svoja prava možete naći ovdje.

Tražilica
Iako možete koristiti i kompletan popis proizvoda, kako biste u najkraćem mogućem vremenu pronašli proizvod koji vam je potreban, poslužite se tražilicom. Izaberite kategoriju proizvoda, potom proizvođača vašeg usisivača i na kraju iz popisa modela točan model. Ako niste sigurni koji model usisivača posjedujete, provjerite u priručniku kojeg ste dobili uz uređaj.

Odaberite kategoriju proizvoda: